Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 74 днів. За цей час ми опублікували 24553 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : americanmind.org

Відтепер мешканці всіх п’яти боро (адміністративно-територіальні одиниці) Нью-Йорка будуть зобов’язані компостувати харчові відходи та садові залишки в рамках постійних зусиль міста щодо зменшення кількості сміття та боротьби з проблемою щурів.

Ця програма стартувала ще з початку 2022 року в Нью-Йорку. Спочатку в Квінсі, далі у 2023 році приєднався Бруклін, а з жовтня 2024 року програма охопить Манхеттен, Бронкс та Стейтен-Айленд.

фото : nypost.com

Компостування відходів у місті курує Департамент санітарії (DSNY), який збирає опале листя та садові відходи, харчові залишки та забруднений їжею папір і перетворює їх на компост.

Компост збирається щотижня в той самий день і розклад доступний мешканцям на сайті департаменту.

фото : nypost.com

Для жителів існують певні правила компостування:

  • Відокремлення листя та садових відходів від сміття є обов’язковим.
  • Відокремлення харчових відходів та забрудненого їжею паперу є обов’язковим.
  • За невиконання вимог жителі можуть бути оштрафовані.

За законом, всі житлові будинки Нью-Йорка з 1-9 квартирами будуть зобов’язані використовувати сміттєві контейнери (до 55 галонів=208 літрів) з кришкою.

Власники будівель із понад чотирма квартирами повинні також забезпечити місце для зберігання відходів. Офіційні контейнери NYC для сміття стануть обов’язковими з червня 2026 року.

Штрафи за недотримання вимог з розділення сміття та компостування почнуться з квітня 2025 року: для власників будинків з 1-8 квартирами штрафи становитимуть від $25 до $50, а для будинків з більш ніж 9 квартирами — від $100 до $300 за повторні порушення.

Також можна використовувати будь-який інший контейнер (до 55 галонів) з кришкою, а не тільки офіційний.

фото : ediblebrooklyn

Якщо власник квартир не надає спеціального бака, то мешканці можуть замовити його самостійно, чи повідомити це відповідні органи.

Безкоштовних замінників контейнерів DSNY не надає, але їх можна придбати.

фото : ediblebrooklyn

Компост буде використовуватися для опалення будинків або надаватися мешканцям безоплатно для садівництва. Також це має розв’язувати проблеми зі накопиченням сміття на вулицях та щурами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button