Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Олексій Сай

Цьогорічною темою Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA оголошено цифрові технології. Йдеться про захист прав людини у мережі.

«У 2012 році з’явився новий термін “цифрові права”. Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію, згідно з якою всі наші права з режиму офлайн рівною мірою повинні застосовуватися в онлайн, – пояснюють організатори. – Комітет міністрів Ради Європи у квітні 2014 року ухвалив “Керівництво з прав людини для інтернет-користувачів”, яке базується на Європейській Конвенції з прав людини». Однак, як додає керівництво фестивалю, належним чином права людини у діджитал-сфері все одно не дотримані.

Програма цьогорічного Docudays UA розглядатиме, зокрема, способи захисту дітей, спільноти LGBTIQ+ і людей з ВІЛ в інтернеті, а також можливості боротьби із ксенофобією та іншими проявами ворожнечі до людства.

Серед стрічок, які анонсували: фільм «Мережа» про агентство Bellingcat, яке розслідує справи на кшталт падіння літака МН-17 і гибель мирного населення в Сирії, стрічка «Чистильники» про професію «цензора соцмереж», а також «Народна республіка бажання» – фільм про суперзірок китайського блогінгу. Також анонсують серію імпакт-фільмів, які входили до успішних активістських кампаній у соцмережах.

До співпраці організатори запросили художника, який змальовує, зокрема, офісну культуру.

«Для мене це як культура в археологічному розрізі. Як трипільці… Культура як сукупність способу життя, естетики… усього громадського устрою», – розповідає Олексій Сай.

Фестиваль відбудеться 22–30 березня з 10:00 до 23:00. Локації події: кінотеатри «Жовтень», «Ліра», «Boomer» та креативний простір IZONE. Деталі можна дізнатися за посиланням.

Docudays UA – Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, проходить у Києві кожного останнього тижня березняі. Найкращі фільми фестивалю презентуються в регіонах України з жовтня до грудня включно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button