Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У 2013 році данське архітектурне бюро BIG (Bjarke Ingels Group) виграло конкурс проектів Europa City, нового торгово-розважального простору недалеко від Паризького аеропорта Шарль Де Голль, площею 800,000 квадратних метрів.

Щоб більше розповісти про дизайн, бюро звернулось до фільммейкерів Squint/Opera, які зробили 2 відеоролики, що ілюструють концепцію та зонування Europa City, пише ArchDaily.

[vimeo]116330366[/vimeo]

Перший копіює стилістику фільму “Особлива думка” Стівена Спілберга. Він знятий за допомогою “зеленого екрану”, на фоні якого сидить голова архітектурної агенції, Бйарке Інгельс, та на футуристичному столі-дисплеї пояснює концепцію створення нового простору. Від найближчої станції метро до Europa City вестимуть дві пішохідні вулиці. Сам простір складається з круглої центральної площі, вулиць що починаються з цієї площі, та декількох секторів, на які ці вулиці ділять простір. Біля транспортного вузла буде знаходитись сектор з більшістю магазинів, закладів харчування та міжнародним виставковим центром. Поряд, у наступному секторі, будуть розташовані павільони для занять екстремальними, зимовими та водними видами спорту, а також тематичні парки і культурний центр для дітей. Далі знаходиться так звана “дзен-зона” за парками та місцями для усамітнення та спокійного відпочинку і еко-ферма. І в останньому секторі відбуватимуться масові заходи: тут можна занйти цирк, концертну залу і відкриту зону для різноманітних концертів.

Розпочнеться будівництво простору у 2017 році, а закінчитись має у 2020.

[vimeo]116327631[/vimeo]

Друге відео ілюструє також місцерозташування Europa City на карті Парижу, показує можливі способи дістатись туди громадським транспортом, а також пропонує віртуальний тур майбутнім центром для розваг та шопінгу. Варто зазначити, що більшість комерційних споруд знаходяться під склом нижче рівня парку та пішохідних зон, або всередині засклених павільонів.

Проект реалізовується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

Матеріали проекту можуть вільно передруковуватись іншими ЗМІ за умови посилання на оригінал публікації

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button