Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Автобан №7, найдовше шосе Німеччини проходить прямо посеред міста Гамбург на півночі Німеччини. Зараз по ньому проїжджає близько 152,000 автомобілів щодня.

Щоб збільшити пропускну спроможність автобану міська влада вирішила розширити його. Але аби зменшити кількість шуму від дорожньої артерії, а також щоб з’єднати райони міста, які зараз розділені шосе, частина дороги довжиною опиниться під землею. А згори цей тунель “вкриють” парками, громадськими садками та житловою нерухомістю. Ця амбітна ідея буде реалізована компанією HOCHTIEF Solutions в рамках реконструкції 65 кілометрів автобану №7.

hamburg-1

Проект під назвою “Кришка Гамбурга” став результатом 20-річного протестного руху місцевих жителів. Тим, чиї будинки опинилися навколо шосе, дуже заважав гамір від автівок, що проїжджають повз них. В результаті було вирішено створити тонель, який би захистив членів громади від дорожнього шуму, адже шумозаглушуючі бар’єри хоч і є дешевшими, але знижуть рівень шумового забруднення тільки на 50 відсотків.

hamburg-2

Над тунелем буде збудовано 1700 нових будинків, а також велика паркова зона. На півночі нові зелені насадженя будуть з’єднані з існуючим парком, створюючи великий “пояс” для прогулянок.

Будівельні роботи коштуватимуть близько 600 млн. євро і розпочнуться у цьому році, а завершаться у 2022 році.

За інших обставин можна було б винести Автобан №7 за місто, як це й роблять найчастіше, але не цього разу – шосе має національне значення, по ньому пересуваються автомобілі з усієї країни.

Раніше “Хмарочос” писав про те, як влаштований благоустрій вулиць Гамбурга.

hamburg-3

Проект реалізовується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

Матеріали проекту можуть вільно передруковуватись іншими ЗМІ за умови посилання на оригінал публікації
Оригінал публікації на vox.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button