Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
016-1100x500

Інвестиційна компанія Icade разом з Автономним оператором паризького транспорту (RATP) будують новий паркінг та автомайстерні для 184 автобусів, якими користуватимуться близько 100,000 пасажирів щодня. Раніше на місці будівництва знаходився старий автобусний центр, що вміщував на 60 відсотків менше транспорту.

Lagny-2

Тепер, окрім, власне, підземного паркінгу та майстерень, на цій території буде розташований офісний центр площею 30,000 кв.м., адміністрація муніципального транспорту, коледж, дитячий садок та міський парк. Останній буде знаходитись “всередині” будівлі.

Будівельні роботи розпочались у 2012 році і мають закінчитись у травні цього року, після чого до 2017 року триватимуть роботи зі створення дитячого садочка.

026-1100x500

Ось таким чином, симбіоз бізнесу та міської влади народжує муніципальні проекти забудови, які є одночасно прибутковими і несуть одразу дві позитивні функції для міської громади – освітню та транспортну.

Окрім цього, реконструкція автобусного центру стала ще й приводом для початку арт-проекту. З 2009 по 2012 роки на стінах старого паркінгу були графіті на тему “трансформації”. Проект був започаткований асоціацією Commun’arts. Організація запропонувала долучитись до нього усім бажаючим.

Раніше “Хмарочос” писав про паризьке метро та інші метрополітени світу.

Le-Garance-vue-1

Проект реалізовується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

Матеріали проекту можуть вільно передруковуватись іншими ЗМІ за умови посилання на оригінал публікації
Оригінал публікації на paris.fr
Пост Олександра Шутюка

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button