Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
1900574_626487024162970_5209496438204719748_o

Оголошується конкурс на участь у міжнародному Воркшопі в рамках CANactions.

Організатори запрошують випускників та студентів cпеціальностей, пов’язаних із містом, взяти участь у шестиденному проекті «ТЕЛИЧКА – a place to сare», який відбудеться з 11 по 16 травня 2015 року у Києві та організовується СANactions і курується Theo Hauben з бюро Hauben architecture & urbanism з Нідерландів.

Мета: зібрати міждисциплінарну команду над опрацюванням  сучасних проблем міста на прикладі Телички.

Постпромислові території, які складають майже 10% від площі всього міста, є дуже цінним ресурсом його розвитку. Теличка є другою після промрайону Нивки за величиною промтериторією та одним із найпривабліших ресурсів для розвитку міста перш за все через близкість до його центру і одночасно до природи.

У форматі фестивалю цей процес переусвідомлення виходить особливо вдало, що показав попередній Воркшоп “Ревіталізація Телички”, завдяки своїй мульдисціплінарності та наявності іноземних фахівців, які мають величезний досвід перетворення пост-промислових територій закордоном.

theo

Theo Hauben
Архітектор, урбаніст, куратор воркшопу

«Безперервний цикл будівництва та зносу не є розумним розвитком міста. Для інвесторів та девелоперів бізнес-кейс нового будівництва є значно простішим і практично завжди прибутковішим. Кожне наступне покоління проектувальників бачить себе вищим попереднього. Однак заміщення існуючої будівлі новою не робить місто кращим.

Адаптивність тканини міста є величезною, і можливості робити трансформації – багаточисельні. Коли ви переосмислюєте, лагодите та розширюєте публічний простір, відновлюєте, перерозподіляєте чи трансформуєте будівлі – місто стає кращим. Під час воркшопу ми шукатимемо ключі до розуміння існуючого міста. З програмними коригуваннями, архітектурними вдосконаленнями та вдалими урбаністичними засобами ми пропонуємо обережне та стійке вдосконалення міста».

Докладніше про воркшоп та Теличку можно почитати на сайті CANactions.

Про умови участі читайте за посиланням.

Якщо ви хочете взяти участь у воркшопі, почніть з заповнення аплікаційної форми.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button