Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
12

Київрада дозволила приватним школам орендувати комунальні приміщення за 1 грн/рік.

Це рішення було ініційоване депутатами Київради, членами постiйної комiсiї з питань освіти, науки та інноваційної політики Наталією Шульгою, Андрієм Андрєєвим та Наталією Чумаковою та за підтримки депутата Київради, яка водночас є заступником голови Київмісьдержадміністрації з гуманітарних питань Ганною Старостенко.

Як повідомляє заступниця голови КМДА, відтепер, ставка орендної плати для приватних шкіл та дитячих садочків фактично прирівняна до ставок для державних навчальних закладів. Як стверджують ініціатори рішення, воно направлене «відновлення рівності всіх школярів та дошкільнят».

ганна старостенко заступник з гуманітарних питань

Ганна Старостенко
Заступниця голови КМДА

«Учні приватних шкіл та дитсадків такі ж кияни та громадяни України, як і учні комунальних навчальних закладів, а значить мають бути забезпечені гарантіями держави. Сьогоднішнім рішенням ми робимо перший крок до відновлення рівності прав на освіту всіх маленьких киян, передбачених Коснтитуцією, забезпечили рівний доступ до комунального майна школам та дитсадкам різних форм власності. Впевнена, це дозволить вирішити проблему дефіциту місць у дитячих садках,а також значно підвищити якість столичної освіти завдяки конкуренції між закладами за дитину, в якої розширяються можливості вибору моделі та форми навчання».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button