Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23257 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
hatka

«Львівський IT-кластер» запустив проект проектування і зведення будинку на 72 квартири, які зможуть купити тільки IT-фахівці, при чому, майже за собівартістю. Про це пише видання ain.ua.

У місті, за оцінками експертів кластера, проживає близько 10 000 IT-співробітників, а враховуючи трудову міграцію в західну столицю у зв’язку з обстановкою в країні, ця цифра зросла ще сильніше. За словами CEO кластера, Степана Веселовського, на даний момент близько 1300 співробітників львівських IT-компаній потребують «поліпшення житлових умов».

Веселовський визнає, що будинок на 72 квартири не вирішить житлових проблем в місті, але принаймні приверне до неї увагу. Він зазначає, що один з напрямків діяльності кластера – промо Львова як IT-центру, щоб місто стало привабливим для IT-професіоналів з інших регіонів.

hatka2

 

«Ми не розраховуємо вирішити житлову проблему, побудувавши будинок на 72 квартири, скоріше – створити прецедент, який покаже лояльність міста до людей такої професії», – каже Степан.

Торік керівництво кластера звернулося з такою ініціативою до Міської ради, і ідею підтримав мер міста. Львівська влада бере участь у проекті як партнер і безкоштовно надає земельну ділянку для будівництва. Проект реалізовується за принципом кооперативного будівництва. Він є неприбутковим, квартири будуть продаватися за собівартістю. Житло в будинку зі знижкою приблизно в 30% зможуть купувати співробітники IT-компаній, які входять в кластер.

Сам будинок буде з великими балконами для релакс-зонами, в ньому буде серверна, мітинг-рум, дитяча кімната, велосипедний паркінг, підземний паркінг, експлуатований дах (тераса), підключений швидкісний інтернет. Крім того, будинок проектується так, щоб з часом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії.

Цікаво, що у конкурсі брали участі й інші архітектори зі своїми пропозиціями.

itk_33 01 10509510_750311935030530_5236394884801631577_n

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button