Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Журналіст Сергій Пасюта систематизував фінансову звітність комунальних київських підприємств – ознайомитись із нею можна тут.

Звітність представлено за 2014-2015 роки, враховуючи попередній баланс 2013 року. Огляд цих даних дає розуміння того, скільки і на що установи витрачають кошти. Також через таблицю можна проглянути прибутковість організацій – сам автор добірки звертає увагу, наприклад, на київський Зоопарк, який з глибоких мінусів виходить на перші позиції в місті за сукупним доходом, і на прикру збитковість підприємства «Київтранспарксервіс», яке збирає готівку за паркування автівок в столиці.

Знімок екрана 2016-03-29 о 12.49.19

Таблиця подає інформацію по практично 150 комунальних підприємствах і 40 компаніях, чиїми акціями частково володіє місто. Натиснувши на назву підприємства, можна прочитати інформацію про нього на сайті «Київаудиту». Також автор завважує відсутність інформації в таблиці про більшість комунальних підприємств районного підпорядкування (ЖЕКи, тощо), але її планують додати пізніше.

Про видатки і доходи міста можна ще дізнатися з «Відкритого бюджету» на сайті КМДА, про який ми вже писали раніше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button