Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадські організації – розробники закликають депутатів 14 квітня підтримати відповідний проект положення, вже внесений до Київради міським головою.

13020263_1053094484762143_258516922_n

Зображення: «Реанімаційний пакет реформ»

Експерти  громадської коаліції «Реанімаційний пакет реформ» («РПР-Київ», Антикорупційна група) та члени Антикорупційної ради при Київському міському голові спільно з депутатами Київської міської ради розробили проект Положення про конкурсний відбір керівників суб‘єктів господарювання комунального сектору економіки в місті Києві.

Проект вже внесено Київським міським головою, а на сайті РПР опублікувано заяву до депутатів Київради про необхідність його підтримання на пленарному засіданні 14 квітня 2016 року.

Протягом 2015 року в зв’язку із неналежним виконанням своїх функціональних обов’язків у місті Києві було звільнено велику кількість керівників комунальних підприємств. Це актуалізувало ідею впровадження відбору нових управлінців на засадах змагальної прозорої конкурсної процедури. Він передбачає впровадження конкурсних засад призначення керівників суб’єктів господарювання столиці та в цілому сприяє  підвищенню рівня відкритості та ефективності муніципальної кадрової політики.

Прийняття проекту Положення забезпечить:

  • встановлення чіткої та прозорої процедури конкурсного добору претендентів на посади керівників комунальних підприємств;
  • відкритість роботи конкурсної комісії для громадян та журналістів;
  • гарантоване залучення громадськості до участі в конкурсних комісіях;
  • надання всім фракціям Київради реальної можливості впливати на прийняття кадрових рішень в столиці; наділення опозиції дієвим інструментом контролю за кадровою політикою київської влади з правом ухвального голосу;
  • впровадження обов’язкових елементів змагальності кандидатів: стратегії кандидатів щодо вдосконалення роботи підприємств будуть оприлюднені до прийняття конкурсною комісією остаточного рішення;
  • повноваження Київського міського голови призначати керівника комунального підприємства будуть обмежені максимум двома кандидатами – фіналістами конкурсу.

«Громада міста Києва зацікавлена в проведенні прозорого та публічного конкурсного відбору керівників комунальних підприємств, а також у залученні до управління комунальним майном чесних та професійних фахівців. Реанімаційний пакет реформ та Антикорупційна рада при Київському міському голові розраховують на одностайну підтримку цієї ініціативи фракціями Київської міської ради, що стане успішною антикорупційною  практикою у сфері  місцевого самоврядування», – коментують ситуацію громадська платформа «Реанімаційний Пакет Реформ» та члени Антикорупційної ради при Київському міському голові.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button