Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мер Києва зупинив рішення Київради «Про звернення депутатів Київської міської ради до Центральної виборчої комісії».

71

Фото: «Вечірній Київ»

В обґрунтуванні такого рішення міського голови зокрема зазначено, що Київрада ухвалила рішення без відповідної компетенції, тобто призначення перших місцевих виборів не належить до компетенції Київської міської ради. Віталій Кличко також наголошує, що депутати ухвалили рішення про звернення до ЦВК без належного закріплення на законодавчому рівні компетенції районних у містах рад, вирішення питань бюджету, який має формувати районна у місті рада, питань власності і землі, якими мають розпоряджатися районні у містах ради, без уточнення виборчого законодавства щодо виборів саме районних у містах рад, врегулювання існуючих на законодавчому рівні колізій.

Водночас політична партія «ДемАльянс» зазначає: «Мер Києва Віталій Кличко поставив під сумнів право киян на місцеве самоврядування, відверто саботуючи проведення виборів до районних рад в місті Києві. Ми вважаємо, що такі дії мера Києва є зазіханням на права громади на ефективне і повноцінне місцеве самоврядування. Своїми діями Віталій Кличко демонструє, що він насправді не підтримує заявлений Президентом курс на децентралізацію та шукає способи обмежити киян в ухваленні рішень, які стосуються Києва».

13310579_543065739198975_5686681591287562241_n

Зображення: «Мітинг проти сваволі міської влади»

Партія «Самопоміч» заявила: «Фракція «Солідарність» послідовно блокує ініціативи стосовно відновлення реального місцевого самоврядування в столиці. Позиція влади щодо недосконалого виборчого закону чи відсутності повноважень у районних радах є маніпуляцією та підміною понять. Важливо розуміти, що чинна модель управління Києвом створювалася попередніми режимами для узурпації місцевого самоврядування президентською вертикаллю. Влада жодним чином не ініціює навіть дискусії про необхідність системних законодавчих змін, залишаючи столицю єдиним містом країни без реального місцевого врядування».

Обидві партії закликають всіх небайдужих громадян прийти на акцію за відновлення районних рад в Києві.

Читайте також: Київрада звернулася до ЦВК щодо призначення виборів до райрад.


Місце: Київрада

Адреса: Київ, вул. Хрещатик, 36

Дата: 2 червня

Час: 10:00

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button