Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Муніципальний прокат велосипедів Nextbike спільно з veliki.ua та Velopoint в найближчі пару тижнів планують почати надавати послуги байк-шерінгу для столиці у тестовом режимі.

Нагадаємо, перший муніципальний велопрокат в Україні відкрився у Львові у березні цього року.

вело

Ффото: veliki.ua

Для початку як станції прокату будуть використовувати інфраструктуру перехоплюючих паркінгів, прокатів і магазинів veliki.ua. Надавати послуги в тестовому режимі планують до кінця велосезону координуючись з графіком роботи перехоплюючих паркінгів: з 08:00 до 20:00. В разі підписання великого інвест-пакету, вже наступного року організатори планують встановити від 100 до 200 станцій прокату на 1000-2000 велосипедів. Працювати такі станцій в сезон будуть цілодобово. Перші точки, на яких можна буде орендувати велосипед в муніципальному прокаті будуть розташовані в центрі та кільцем навколо міста. Це дасть можливість киянам взяти велосипед напрокат на велопаркінгах і точках прокату veliki.ua та дістатися в найбільший в Україні Велохаб. Можливо, автори проекту також додадуть декілька точок на Троєщині і на Петрівці, зв’язавши їх з велодоріжкою Троєщина-Центр.

Працювати тестова система буде за таким принципом: взяти велосипед можна на одній станції, а повернути на іншу. Прив’язка до станцій буде здійснюватися на основі карти вже наявних перехоплюючих паркінгів і магазинів veliki.ua та їх графіка роботи.

Щоб скористатися послугою, необхідно зареєструватися на сайті nextbike.com.ua, обрати місто Київ, тариф і далі прийти на одну зі станцій прокату/велопаркінг/магазин veliki.ua та за допомогою додатку взяти велосипед Nextbike. Після закінчення оренди уповноважений представник на перехоплюючому паркінгу за допомогою такого ж додатку підтвердить повернення велосипеда. Надалі після встановлення повноцінних станцій прокату Nextbike по Києву в разі успіху проекту, користувачі можуть отримати більшу кількість великів, станцій і можливість повертати ровери самостійно без прив’язки до графіка роботи магазинів, велопаркінгів і пунктів прокату.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button