Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Тендер КП «Спецжитлофонд» на будівництво храму Стрітення Господнього, який мали побудувати до лютого 2018, з очікуваною вартістю 53,99 млн грн поки не відбувся.

Храм 2

Фото: kiev-pravda.kiev.ua/

Храм має бути побудований на розі вулиць Стрітенської та Великої Житомирської. Тендер но його будівництво, оголошений КП «Спецжитлофонд», не відбувся, оскільки на торги подалося менше, ніж два учасника, – повідомляє сайт «Доступ до Правди». Згідно з даними «Вісника державних закупівель», очікувана вартість закупівлі робіт з будівництва храму складала близько 53,99 млн грн.

«Якщо замовник двічі відмінив процедуру закупівлі через відсутність достатньої кількості учасників, – зазначають у «Доступі», – то є підстави для застосування переговорної процедури закупівлі.

Департамент будівництва та житлового забезпечення повідомив, що джерелом фінансування будівництва храму Стрітення Господнього є кошти спеціального фонду міського бюджету, які були передбачені програмою економічного та соціального розвитку м. Києва на 2016 рік. Загальний обсяг фінансування за даним об’єктом в 2016 році становить 600 тис грн.

На сайті КМР зазначений термін будівництва храму – березень-грудень 2017 року. Кошторисна вартість складає 62,60 млн грн, станом на 1 січня 2016 року витрачено близько 2,59 млн грн.

Проект храму Яноша Віга, автора готелю «Hyatt» у Києві, опублікувала у травні активістка та юрист Марина Соловйова.

Храм

Фото: Марина Соловйова

Згідно з рішенням КМР від 2005 року, земельна ділянка була надана в оренду релігійній громаді парафії Серафима Саровського Української православної церкви Київського патріархату Київської єпархії.

Ділянка площею 0,12 га була передана в оренду на 25 років, ділянка площею 0,06 га – на три роки.

Храм Стрітення Господнього був збудований Ярославом Мудрим, він кілька разів перебудовувався, але був знищений у 1934 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button