Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Mercedes-Benz презентував безпілотний автобус CityPilot в Амстердамі 18 липня, повідомляє autocentre.ua.

Mercedes 1

Mercedes-Benz CityPilot показали на найдовшій в Європі лінії швидкісного автобусного сполучення BRT, завдовжки 20 км.

Машина сама може визначати, чи підходить конкретна ділянка дороги для автономного керування – і подає водієві відповідний сигнал. Той у свою чергу натискає кнопку, і керування автобусом переходить у безпілотний режим.

Mercedes 2

Водій не торкається ні педалі газу, ні педалі гальма. Складна система камер і датчиків (ближнього і дальнього радіусів дії) стежать за дорогою, а також за світлофорами. Також постійно аналізується інформація GPS-навігації. Автобус плавно гальмує на зупинках і плавно набирає швидкість. У разі виникнення перешкоди на дорозі автоматично активується гальмівна система.

Mercedes 3

Mercedes-Benz CityPilot за габаритами та силовим агрегатом наближається до серійного автобуса Mercedes-Benz Citaro. Він має довжину 12,14 м, ширину 2,55 м і висоту 3,12 м і оснащується 7,7-літровим турбодизелем OM 936 потужністю 299 к. с.

Компанія Daimler, яка виробляє автобуси Mercedes-Benz, інвестує приблизно €200 мільйонів у подальший розвиток проекту міського автобуса CityPilot, щоб налагодити серійний випуск вже до 2020 року.

Фото: emercedesbenz.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button