Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Командир добровольчого руху ОУН Микола Коханівський заявив, що представники руху демонтують пам’ятник 24 серпня.

Щорс 1

Фото: lb.ua

На своїй сторінці у мережі vk.com Микола Коханівський написав, що заніс повідомлення про запланований демонтаж до КМДА та запросив всіх охочих долучатися до акції. Коханівський нагадав, що 30 червня цього року ОУН-івці вже намагались демонтувати пам`ятник Щорсу, але він був оточений Нацгвардією та поліцією. «Тоді ми дали міській владі час до Дня Незалежності прибрати цього ідола з Києва, – заявив командир ОУН. – Видно, що совкова влада столиці не хоче виконувати «Закон про декомунізацію». Отже, маємо владі допомогти».

Щорс 2

Фото: Микола Коханівський

За словами радника мера Києва з питань благоустрою Дмитра Білоцерковця, якщо пам’ятник Щорсу почнуть зносити самовільно, це буде вважатися актом вандалізму, передає газета «Сегодня». «Таке знесення буде незаконним. Коли буде оформлена вся документація, що підтверджує необхідність демонтажу, ми розпочнемо роботи», – каже Білоцерковець.

За словами Олександра Вовченка, президента Інституту реформ та розвитку Києва, бездіяльність столичної влади у процесі декомунізації створює загрозу для киян. «Демонтаж пам’ятника людьми може привести до страшних наслідків, – каже Вовченко. – Адже пам’ятник знаходиться на бульварі, поряд з проїжджою частиною, де завжди активний рух транспорту, і пішохідною зоною, де гуляють люди. Він може впасти на дорогу або тротуар. Інша справа, коли подібні об’єкти демонтують комунальники, нічого не руйнуючи, щоб потім можна його було експонувати в музеї, про створення якого вже два роки говорить міська влада».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button