Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Рік тому у Франції заборонили одноразові пластикові пакети, повідомляє rfi.

Фото: УНІАН

Одноразові пакети замінили більш міцними або біорозкладними. Кульок використовують недовго, але він розкладається 400 років. За даними міністерства економіки Франції, країна щорічно використовувала 17 мільярдів одноразових пакетів. 

Через це французи замінили їх багаторазовими пакетами, пакетами з крафтового паперу, або пакетами, що мають рослинне походження (картопляного або кукурудзяного крохмалю), щоб не забруднювати навколишнє середовище. Та це всього лиш перехідний період.

Кінцева мета жителів Франції – відмова від пакетів. Наприклад, протягом листопада минулого року кияни здали на переробку близько 30 тонн поліетиленових пакетів та іншу вторсировину.

Потрібно зазначити, що за даними Мінрегіонбуду Україна продукує понад 11 мільйонів тон твердих побутових відходів за рік, які ховають на 5,5 тисячах сміттєзвалищ і полігонів загальною площею понад дев’ять тисяч гектарів.

У Казахстані теж планують відмовитись від пластикових пакетів, замінивши їх екологічними відповідниками з рослинної сировини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button