Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З десятого серпня сплата за стоянку на паркмайданчиках здійснюється за допомогою паркоматів, SMS або талонів. Журналісти та чиновники провели дві інспекції нової системи оплати за паркування в місті.

Фото: Четвертая власть

Так, інспекцію першого дня безготівкової системи оплати провів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов. Він повідомив, що паркування у вихідні дні є безкоштовним, відповідна інформація вказана на інформаційних табличках, які є на кожному майданчику у Києві.

За словами Симонова, до кінця року має бути розроблена єдина система адміністрування всіх існуючих систем оплати паркування таким чином, щоб інспектори мали в режимі реального часу інформацію щодо сплати паркування за номером авто незалежно від обраного водієм способу оплати.

У свою чергу, журналісти видання «Четвертая власть» перевірили деякі київські майданчики у перший день роботи без паркувальників. Розпочавши свою поїздку лівим берегом, журналісти не знайшли паркувальників на місцях, які хоч і не мають проводити оплату, але на разі виконують функції консультантів з ознайомлення роботи нової системи, допомагаючи водіям.

Парковка біля авторину на Перова виявилась без працівників КП «Київтранспарксервіс» та з неробочим паркоматом. Така ж ситуація і на Позняках, і на Харківському масиві. В районі НСК «Олімпійський» журналісти зустріли співробітника Комунального підприємства, який пояснив ситуацію наступним чином:

«У нас тепер немає повноважень. Наші функції просто консультувати людей, щоб припаркувалися правильно. Брати гроші ми не маємо права. Навіть якщо візьмемо – все одно це не буде вважатися оплатою, оплатою вважається тільки талон або СМС-плата, або паркомат. Якщо цього немає – тебе оштрафують».

Сплатити за паркування допоміг талон, придбаний в кіоску. Також там продається картка для мобільного паркування з детальною інструкцією. Нагадаємо, громадські активісти хочуть передати паркувальні майданчики приватним інвесторам, а у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА вже вирішили, як боротися з нестачею паркувальних майданчиків.

Зрозуміло, що система безготівкової оплати почала працювати і тепер потрібно якнайшвидше налагодити систему контролю за водіями, щоб міський бюджет почав наповнюватись.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button