Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відповідь французьких феміністок та вибачення Катрін Денев. «Хмарочос» розповідає, як розгортаються події після публікації тексту французьких жінок, які підтримали право чоловіків на залицяння.

rtl.fr

Після публікації колонки французького видання Le Monde, яка публічно засудила кампанію Time`s up, французькі феміністки звинуватили авторів у «зневазі» до жертв сексуальних домагань.

«Як тільки питання рівності просувається вперед, навіть на півміліметра, добрі душі негайно попереджають нас про наявний ризик надмірності», – пишуть у своєму зверненні феміністки, серед яких відома французька активістка і засновниця руху «Osez le féminisme!» («Сміливий фемінізм!») Каролін де Аас.

Феміністки звинуватили авторів листа в «черговому використанні своєї медійності для применшення проблеми сексуального насильства» і пообіцяли, що не дивлячись ні на що, старий світ все одно «зникне».

З огляду на таку реакцію суспільства, 14 січня авторка Катрін Денев опублікувала звернення в газеті Libération. «Я вільна жінка і залишуся такою, – написала Денев в тексті, опублікованому в Libération. – Хочу висловити свою повагу всім жертвам насильства, яких міг образити лист, опублікований в Le Monde. Я вибачаюся тільки перед ними».

Акторка стверджувала, що кампанія проти насилля над жінками важлива, проте вона перетворилась на «полювання на відьом». На її думку, рух проти насилля може зашкодити тим, хто його не вчиняв. «В наш час, звинувачення в соцмережах часто призводять до покарання та лінчування в медіа… Я нікого не виправдовую. Проте, я не берусь звинувачувати чоловіків, тому що це не в моїй кваліфікації».

Додамо, що лист французьких жінок у Le Monde не привернув великої уваги у США, з огляду на те, хто його підтримав. Серед тих хто його підписав, були письменниця Катрін Мілле, яка відома своїми відвертими мемуарами, в яких описує свої сексуальні пригоди, Катрін Роб-Грійє, авторка садомазохістських творів, а також колишня порно-акторка Бріжит Лае, яка нині є телеведучою.

Нагадаємо, «Хмарочос» розповідав про те, що дев’ятого січня акторка Катрін Денев та ще близько 100 французьких жінок публічно засудили кaмпанію, направлену проти сексуальних домагань у США, що розпочалась в результаті звинувачень кінопродюсера Гарві Вайнштейна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button