Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Суддя порекомендував не виходити з приміщення суду.

Сьогодні мало відбутись засідання щодо маршу жінок 8 березня «Годі терпіти». Організаторку маршу, Олену Шевченко, голову громадської організації «Інсайт» обвинувачують за статтею 185-1 КУпАП (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) з додаванням матеріалів про «наругу над державними символами».

Йдеться про використання сторонніми учасницями маршу (не організаторами) банеру з малюнком, на якому зображена жінка, якій, серед іншого пропонують гроші, б’ють хрестом у голову та колють тризубом у ногу.

В суді Шевченко стверджувала, що наруги у цьому банері не вбачає і що тризуб – це саме символ об’єднання «Національні дружини», а не малий герб України. Далі організаторка зазначає: «У суд прийшло близько 20 “небайдужих громадян” з націоналістичними символами та нашивками. Деякі були з палками, інші з балончиками. Особи намагалися тиснути та прорватися до мене. Засідання після надання моїх пояснень було перенесено. Молодики дзвонили своїм, які збиралися під будівлею суду. Ми прийняли рішення викликати приватну охорону і відходили через інший вихід».

Раніше ГО «Інсайт» опублікувала заяву щодо використання символіки на марші 8 березня. У ній йдеться про те, що організатори не вбачають жодної наруги над державними символами, що вони не цензурують плакати на вуличних акціях, підтримують боротьбу з «ультраправим радикалізмом» та ставлять під питання дії поліції з «вилучення банеру»;

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button