Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Реставраційні роботи у пам’ятці модернізму обіцяли вести під контролем громадськості. Натомість вони відбуваються навіть без проекту. Про це у своєму відеоблозі на YouTube повідомив архітектор Флоріан Юр’єв.

Фото — РБК-Україна

У грудні 2017 року відбулося перше публічне обговорення подальшої долі комплексу УкрІНТЕІ на вул. Антоновича, 180. Тоді стало відомо, що девелоперська компанія Mandarin Plaza, яка зводить поруч із «тарілкою» ТРЦ Ocean Mall, готова профінансувати її капітальний ремонт. Флоріан Юр’єв, автор оригінальної споруди інституту, наполягав на тому, що будівля має бути повністю збережена, як пам’ятка архітектури 1970-х років.

У відремонтованих приміщеннях висотної частини комплексу керівництво Малої академії наук планувало облаштувати науковий музей. Архітектора запевнили, що реставрація відбуватиметься під його наглядом. Але про ремонтні роботи, які нашвидкуруч розпочалися у приміщенні «тарілки», він дізнався випадково. Зокрема, фотографії аналогічних робіт в інститутській «висотці» оприлюднив архітектор Олексій Биков.

«Ми домовлялися з керівництвом, що все відбуватиметься під наглядом громадськості та моїм авторським контролем, — каже архітектор. — Зараз там (в приміщенні «тарілки» — ред.) демонтували крісла, зняли покриття і хочуть “міняти балки”. Такі роботи впливають на акустику, але у мене нічого не питають. Більше того, ніхто не знає, за яким проектом взагалі проводять роботи. Це мене дуже непокоїть, бо там можуть наробити що завгодно».

Нагадаємо, що у лютому 2018 року макетна майстерня «VRV-design» оприлюднила фотографії, на яких змодельовано вигляд майбутнього ТРЦ Ocean Mall.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button