Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За програмою «Кліматичні інноваційні ваучери» проведуть ще два етапи конкурсних відборів.

PassiveDom. Фото: passivdom.com

П’ять українських компаній, які працюють у сфері кліматичних технологій отримали гранти на загальну суму 170 тисяч євро в рамках третього набору програми «Кліматичні інноваційні ваучери». Організаторами є Європейський банк реконструкцій і розвитку та Greencubator, повідомляє AIN.

Серед переможців – стартап PassivDom, який розробив технологію 3D-друку автономних будинків. Особливістю таких будинків є низькі тепловтрати. Їх можна встановлювати в будь-якій кліматичній зоні. Докладніше про PassivDom читайте у нашій статті.

Грант від ЄБРР отримала також інвестиційна компанія «Символ», яка розробляє підшипники зі спеціального антифрикційного матеріалу на основі чавуну, який за своїми експлуатаційними властивостями до п’яти разів перевершує аналоги і не містить значної кількості рідкісних і шкідливих компонентів.

Інший переможець – Sirocco Energy, яка розробила модульну вітрову панель, придатну для безпечної установки й експлуатації в містах і на дахах будинків.

Фермерське господарство «Лиманське» очищає воду від продуктів життєдіяльності риб і перетворює їх на добрива для екологічно чистої сільськогосподарської продукції.

Також грант отримала мережа зарядних станцій для електромобілів Go To-U.

Очікується, що до кінця року за проектом «Кліматичні інноваційні ваучери» нададуть фінансову підтримку п’ятдесяти інноваційним проектам в Україні. Розмір гранту може складати 20-50 тисяч євро.

Протягом року проведуть ще два етапи конкурсу. Подати заявку можна на сайті climate.biz.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button