Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23550 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фінляндія пропонує включити до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО фінську сауну і народні музичні традиції гри на скрипці в громаді Каустінен.

Фото: yle.fi

У березні 2019 року фінські лазневі традиції хочуть представити в якості першої презентації Фінляндії в списку ЮНЕСКО «Нематеріальна культурна спадщина», а традиційних шпільманів з Каустінена – роком пізніше.

«Гарним прикладом фінської нематеріальної спадщини може служити відвідування сауни, яке вважається видатним елементом сучасного життя наших громадян», – розповів фінський міністр у справах Європи, культури і спорту Сампо Терхо.

Народні музичні традиції у громаді Каустінен, що в регіоні Центральна Похъянмаа, являють собою особливий стиль гри на скрипці так званих шпільманів – народних музикантів, які виступали на весіллях та інших сільських святах. Зараз ці традиції активно підтримуються, зокрема, завдяки фестивалю народної музики Kaustinen Folk Music Festival, який проводиться кожного літа вже протягом понад 50 років, пише телерадіокомпанія Yle.

Нагадаємо, що до  світової спадщини ЮНЕСКО віднесли проекти Ле Корбюзьє.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button