Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадський простір «Сцена» у Дніпрі отримав відзнаку European Prize for Urban Public Space 2018 як один із найкращих громадських просторів у Європі.

Фото: facebook.com/stagednipro

На конкурсі обирають переможців по всій Європі та раз на два роки визначають ті проекти, які вдало трансформували громадський простір у містах.

«Сцену» побудували у 2017 році на місці занедбаного зеленого амфітеатру в парку Шевченка.  Автори проекту — польські архітектори та урбаністи Куба Снопек і Томак Светлик спільно з міською ініціативою «Кільтура Медіальна».  Містяни долучались до всіх етапів проектування. Наприклад, вони писали ТЗ, брали участь у краудфандинговій кампанії та виконували частину будівельних робіт.

«Відзнака — це не тільки приємно, а й важливо для розвитку проекту. Часто громади не цінують своїх досягнень, тож приз ще раз доведе ком’юніті «Сцени», як класно, що всі об’єдналися і доклали зусиль до створення спільного простору. Колеги, хто зараз у Барселоні, ще не переказали мені, як коментувало відзнаку журі, але я впевнена, багато в чому це відзнака за спільнодію і велику енергію людей, які стоять за цим маленьким проектом», – розповіла The Village Україна менеджерка ГО «Культура Медіальна» Юлія Овчаренко.

Нагадаємо, Театр на Подолі отримав гран-прі Ukrainian Urban Awards.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button