Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Лише за два місяці мер Києва Віталій Кличко відкрив шість парків і скверів. На них витратили 227 млн грн, повідомляє Delo.ua.

Фото: kiev.klichko.org

«Ми маємо представити киянам в кожному районі по оновленому парку – з інфраструктурою, спортивними та дитячими майданчиками, комфортні й гарні. Люди бачать, що Київ змінюється», – заявляв торік Кличко.

У міському бюджеті на 2018 рік заклали 441 млн грн на реконструкцію парків і скверів, що на 70 більше, ніж минулого року. Половину з цього бюджету – 227 млн грн – вже витратили на кінець липня.

Найдорожче обійшлася реконструкція сходів на Пейзажній алеї та благоустрій території навколо – понад 89 млн грн. Нещодавно блогер Клим Братковський написав, що більшу частину з ціює суми заплатили компанії «Будсервіс-2», що фігурує у кількох кримінальних справах. У КМДА у відповідь звинуватили блогера в маніпуляції, адже він поділив вартість усіх робіт на кількість сходинок, підрахувавши, що кожна коштувала 300 тисяч грн.

Відповідь на запит Клима Братківського від Департамента будівництва КМДА про вартість ремонту сході на Пейзажній алеї

На реконструкцію парку «Перемога» у Дніпровському районі витратили 68 млн грн. Зокрема, тут встановили «екодиван». За даними видання, ініціатором створення цього об’єкта став Євген Ковшун. Саме за його ініціативою у Дніпровському районі встановили міні-копії семи чудес світу.

«Екодиван». Фото: kiev.klichko.org

На ремонт парку «Відрадний» виділено 40 млн грн. Незавжаючи на те, що офіційно Кличко вже відкрив парк, ремонтні роботи тут тривають досі. Із закладеної суми витратили 24 млн грн.

Друга черга парку «Наталка» в Оболонському районі коштувала 29 млн грн. На ремонт скверу біля кінотеатру «Жовтень» витратили 730 тисяч грн. Що не так із цим сквером – пояснюють архітектори.

Другого серпня Кличко відкрив пам’ятник Іллі Муромцю у парку «Муромець» (колишній парк Дружби народів). Наприкінці травня мер відкрив оновлену Володимирську гірку.

Наразі ремонтні роботи тривають у парку Партизанської слави, Сирецькому парку, «Совки» та в парку уздовж проспекта Шухевича.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button