Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23626 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 

Фото: YouTube

Одеський суд стягнув з декількох компаній півмільйона гривень — через неправомірне використання назви «Капітошка». Зокрема, з компанії «Одеський каравай», повідомляє прес-служба Київського районного суду м. Одеси.

Суд визнав, що ці компанії порушили авторське право: авторка твору і мультфільму «Капітошка» Наталя Гузєєва подала позов до суду на фірми, які використовували її назву на своїх виробах.

Так, компанії назвали свої тістечка «Картошка-Капітошка з кокосовою стружкою» та «Картошка-Капітошка обсипана». Цю назву вони використовували протягом січня-травня 2016 року.

«Розглянувши справу, суд повністю задовольнив позовні вимоги. З відповідачів стягнули компенсацію за порушення авторських прав на загальну суму більш як півмільйона гривень», — повідомили у суді.

У 2017 році Гузєєва виграла суд у тернопільського видавництва «Навчальна книга – Богдан» — також за порушення авторського права — отримавши 420 тисяч гривень. До того ж Гузєєва відсудила у рівненського ресторану 37 тисяч гривень за незаконне використання імені «Капітошка» у назві салату.

Також у 2017 році Печерський районний суд Києва ухвалив рішення за позовом Гузєєвої на її користь і присудив порушнику виплатити автору компенсацію понад 150 тисяч грн за неліцензійне використання назви та образу «Капітошки» при виробництві і брендингу надувних батутів, календарів, пише Укрінформ.

«Капітошка» — герой анімаційних фільмів та дитячих книг, який був створений Наталією Гузєєвою у 1979 році. Тоді ж авторка отримала авторські права на нього.

Нагадаємо, що київський суд підтримав декана КНУ, який подав позов за те, що його назвали псевдонауковцем.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button