Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: glo.ua

Петиція «Захистити кінотеатр “Київ” та забезпечити його роботу» опублікована на сайті КМДА четвертого січня.

Саме цього дня добігає кінця двадцятирічний термін оренди будівлі за адресою вул. Велика Васильківська, 19, у якій розташований кінотеатр. Столичну владу закликають сприяти продовженню договору оренди з ТОВ «Культурний центр Кінотеатр “Київ”».

«Зважаючи на закриття столичних кінотеатрів “Україна” та “Кінопанорама”, громада міста занепокоєна діями міської влади щодо усунення команди, яка успішно керувала кінотеатром “Київ” останні 20 років», – йдеться у петиції.

Нагадаємо, позиція КМДА стосовно продовження оренди викликала обурення в орендарів приміщення кінотеатру, ТОВ «Культурний центр Кінотеатр “Київ”». Команда культурного центру не отримала офіційної відповіді від Департаменту комунальної власності міста Києва на лист з проханням продовжити термін оренди приміщення на 10 років.

Натомість, наприкінці грудня на сайті КМДА з’явився допис про те, що кінотеатр «Київ» не закриватимуть, однак планують включити до комунальної мережі «Київкінофільм».

З переходом цілісного майнового комплексу до комунальної власності команда кінотеатру втратить можливість розвивати КЦ, а менеджери комунальної мережі, за словами команди КЦ, досвіду в розвитку кінотеатрів не демонструють.

Кінотеатр «Київ» було відкрито у 1952 році. У 2000 році команда провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання. У «Києві» проходять міжнародні та всеукраїнські кінофестивалі, відбуваються ретроспективні покази.

На думку дирекції КЦ, «Києву» загрожує доля кінотеатрів «Факел» та «Дніпро».

Нагадаємо, першого жовтня роботу припинили два кінотеатри столиці: «Україна» та «Кінопанорама».

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button