Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23521 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прес-служба Ощадбанку

На 11 станціях київської електрички встановили 16 турнікетів для безконтактної оплати проїзду банківською карткою, смартфоном або Карткою киянина, повідомляє прес-служба Ощадбанку.

Для розміщення турнікетів обрали станції, які загалом покривають 83% пасажиропотоку: Дарниця, Лівобережна, Троєщина-2, Почайна, Вишгородська, Сирець, Борщагівка, Караваєві Дачі, Київ-Пасажирський, Видубичі та Лівий Берег.

Згодом планують встановити ще вісім турнікетів, аби можливість безконтактної оплати була на всіх станціях.

Контролери перевіряють оплату проїзду за допомогою POS-терміналів. Якщо платіжну картку не було реєстровано на турнікеті протягом останньої години, термінал друкує чек про відсутність оплати проїзду. Штраф за неоплачений проїзд – 160 гривень.

Коментуючи нові турнікети міської електрички, заступник голови КМДА Дмитро Давтян повідомив, що незабаром відбудеться офіційна презентація електронного квитка. Електронний квиток вже презентували першого листопада минулого року, але він так і не запрацював. У січні встановлені у транспорті валідатори почали зчитувати Картку киянина. У лютому кияни почали самостійно опановувати новий спосіб оплати проїзду, дізнавшись про початок продажу Kyiv Smart Card на деяких станціях метро і разових квитків із QR-кодом на сайті КМДА.

Читайте також: Кияни діляться досвідом проїзду за електронним квитком Kyiv Smart Card

Нещодавно Visa та Ощадбанк запустили систему безконтактної оплати проїзду у громадському транспорті Івано-Франківська та Чернігова. Ще раніше такою системою обладнали транспорт Житомира і Тернополя.

У компанії наголошують, що в 2015 році Київ став одним із перших міст у світі, де за проїзд у метро можна розрахуватись карткою просто на турнікеті. Наразі понад 150 тисяч оплат у метро щодня — безконтактні. Така ж система діє на київському фунікулері та швидкісному трамваї.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button