Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із трейлера серіалу Street Food

Із 26 квітня стрімінговий сервіс Netflix почав демонструвати документальний серіал Street Food про вуличну їжу та кухарів в різних країнах.

Перший сезон складається з дев’яти 30-хвилинних серій, присвячених кухарям, які готують вуличну їжу Азії. Через вуличну їжу автори досліджують соціокультурний ландшафт міст, серед яких: Бангкок (Таїланд), Осака (Японія), Делі (Індія), Джок’якарта (Індонезія), Цзяї (Тайвань), Сеул (Південна Корея), Хошимін (В’єтнам), Сінґапур та Себу (Філіппіни).

Так, у першій серії про вуличну їжу Бангкока розповідається про кухарку Джей Фай, яка готує том-ям і крабовий омлет просто неба й отримала за свої інтерпретації традиційної тайської кухні зірку Мішлен.

Серіал Street Food створили Девід Гелб і Браян Макджинн. У 2011 році Гелб зняв документальну стрічку «Мрії Дзіро про суші» про 85-річного суші-майстра Дзіро Оно, який володіє крихітним закладом у тунелі токійського метро (і має три мішленівські зірки).

Читайте також про програму фестивалю Ulichnaya Eda в цьому сезоні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button