Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проект мосту від швейцарських архітекторів. Візуалізація: Leuppi & Schafroth Architekten

Проект пішохідного мосту від Володимирської гірки розробила компанія «Проектні системи Лтд», а не швейцарські архітектори, стверджує заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

Швейцарське архітектурне бюро Leuppi & Schafroth Architekten посіло одне з двох других місць (переше не присудили нікому) на закритому міжнародному архітектурному конкурсі у 2013 році.

Спасибко заявляє, що торік КМДА звернулася до швейцарців за проектом, але ті запросили 200 тисяч доларів. Це здалося міській адміністрації завеликою сумою.

Тож, за словами Спасибка, було проведено тендер на суму 3,8 мільйона гривень (тобто трохи менше 150 тисяч доларів), який виграла компанія «Проектні системи Лтд» Андрія Миргородського. Саме за цим проектом відбувається будівництво, наголошує посадовець.

Зазначимо, що за результатами тендеру «Проектні системи Лтд» отримали 1,45 млн грн за проект, ще 10 млн грн на коригування і додаткові роботи, а ще 1 млн грн на авторський нагляд (загалом понад 12,5 млн грн або трохи менше 500 тисяч доларів).

У КМДА не пояснили, чому швейцарське бюро досі не отримало грошову винагороду за призове місце у конкурсі.

Також щодо скандалу з мостом висловився Андрій Миргородський. Він заявив, що його компанія почала розробляти проект мосту в 2010 році, а в 2012 році презентувала «міст в обсязі всього проекту» архітектурно-містобудівній раді.

Нагадаємо, швейцарські архітектори заявили, що концепція пішохідного мосту, який будують у Києві, взято з їхнього проекту. За їхніми словами, вартість мосту за їхнім проектом становила би шість мільйонів доларів, що менше ніж 16 мільйонів доларів, які вже витрачено на міст. Проект від Leuppi & Schafroth Architekten можна переглянути тут.

Компанії «Проектні системи Лтд» належить план забудови Совських ставків, які нещодавно повернули місту. Компанія також виграла тендери на три з дев’яти пропозицій в рамках Концепції розвитку інфраструктури прибережних зон. Ця ж фірма пропонувала встановити в Києві флагшток за 47 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button