Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/merkieva

Оскільки кошторисна вартість велопішохідного мосту між Володимирською гіркою та парком «Хрещатий» зросла до 420 мільйонів гривень, кошти на його будівництво – 132 мільйони – переспрямували з бюджету на реконструкцію Київського зоопарку. Про це йдеться у розпорядженні КМДА.

Загалом фінансування реконструкції зоопарку зменшили на 232 мільйонів гривень. 100 мільйонів із цієї суми передали для реконструкції клінічної лікарні №6.

Раніше заступник голови КМДА Олександр Спасибко повідомляв, що міст обійдеться дорожче, тому що в заявлену раніше суму було закладено виключно будівельно-монтажні роботи, а кошти на укріплення схилу додадуть окремо.

Тим часом мер Києва Віталій Кличко уточнив пункти витрат на будівництво. За його словами, у 275 млн грн обійшлося зведення самого мосту, укріплення схилів коштувало майже 55 млн грн. Інші великі роботи навколо моста – будівництво фонтану, освітлення території, благоустрій, прокладення інженерних мереж тощо – попередньо, коштуватимуть близько 90 млн грн. Точні цифри, за словами мера, буде відомо після виконання всіх робіт, а поки вартість усіх об’єктів складає близько 400 мільйонів.

Кличко також заявив, що всі витрати на зведення мосту будуть перевірені.

«Я вже доручив спрямувати акти до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, щоб перевірили обсяг робіт та розцінки на них. Після цього ми звернемося до Контрольно-ревізійного управління, аби там теж перевірили вартість виконаних на об’єктах робіт. Результати перевірок буде оприлюднено», – заявив він.

Велопішохідний міст, який сполучатиме Володимирську гірку з Хрещатим парком, планують відкрити до Дня Києва наприкінці травня.

З ним було пов’язано кілька скандалів. Міністерство культури надіслало до КМДА лист, у якому разом з комітетом ЮНЕСКО порекомендувало зупинити будівництво мосту. У КМДА запевнили, що ЮНЕСКО помиляється.

Нещодавно швейцарське архітектурне бюро заявило, що компанія «Проектні системи Лтд» взяла концепцію проекту мосту в них, не заплативши. В КМДА це заперечують.

Вчора, 22 травня, голова компанії Андрій Миргородський заявив, що це швейцарські архітектори насправді вкрали його концепції.

«Мій проект посту було зроблено у 2011 році, а в 2012 оприлюднено в інтернеті, газеті “Факти”, “Вечірній Київ” та інших виданнях. Швейцарці замовили свій проект у 2013 році, попередньо вивчивши мій у пресі. Фактично вкравши мої ідеї з ламаним мостом і склом», – написав він.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button