Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ніч британського електронного олдскулу

П’ятниця. Збираємось на веселий рейв і йдемо в андеграунд.

Організатори серії електронних вечірок «Рейвах» надихнулися періодом у Британії на зламі 80-90-х років, коли розквітала культура warehouse рейвів. Тоді витанцьовували під суміш техно, електро, джанглу, брейкбіту та ейсід хаусу, а рамки стилів не мали особливого значення. Хедлайнером першої п’ятниці «Рейваху» став гурт Stanton Warriors, який впродовж 20 років поєднує брейкбіту і британський garage. У лайнапі зазначено першу drum’n’bass-леді України Tonika Breaks, живу енциклопедію ламаної української електроніки Bob Rovski, одного з перших breaks-діджеїв Києва Stelmakh і багато інших.


Місце: Pochayna Event Hall / вулиця Степана Бандери, 23

Дата: п’ятниця, 31 травня

Час: 22–9:00

Всеукраїнський велодень у Києві

Субота. В місті тимчасово перекриють дороги.

Перший день літа Київ відзначить, зокрема, Велоднем – центральні вулиці на кілька годин відведуть водіям двоколісного транспорту. Програма передбачає велофестиваль у парку «Муромець». Там проведуть велоперегони для дітей від 2 до 12 років і дорослих, велосипедний квест, конкурси, розіграші подарунків та велосипеда, лекції з першої домедичної допомоги та зіграють музичні гурти «Гражданин Топінамбур» і «The Вйо». У парку також облаштують дитячу зону творчості, ретрокуточок, лекторій, фотозони, фудкорт. Запрошують приєднатися велосипедистів поодинців та корпоративні колони. Автомобільний рух у центрі буде обмежено з 9:30 до 12:30. Деталі можна переглянути на сайті.
Організатори нагадують, що велосипедисти є повноцінними учасниками дорожнього руху. Вони йдуть на акцію через необхідність показати повагу до міста, екології та часу.

Дата: субота, 1 червня

Час: 10:00

Урбаністичний балет катамаранів

Субота, неділя і неділя наступного тижня. Піруети і фуете на воді.

Три дні на Оболонському пляжі можна буде спостерігати за видовищем: напівчовни-напіввелосипеди танцюватимуть балет. Організатори кажуть, що катамарани крутитимуть витончені піруети та граціозні фуете під класичну музику. Як це можливо? Можна дізнатись на місці. Орієнтир – Свято-Покровський собор. Подія відбудеться в рамках танцювального фестивалю «Тіло міста».


Місце: Оболонський пляж

Дата: 1,2, 9 червня

Час: 17:00

Вартість: вхід вільний


«Скворечник» презентує перший зелений коворкінг

Субота–неділя. Святкування нового місця для роботи (і не тільки).

«Скворечник», яким ми його знали, більше не «Скворечник», а цілий зелений комплекс SKVO Space із куполом для коворкінга. На початку весни засновники вирішили розширити можливості простору на прохання відвідувачів, і ось, – Київ кличуть святкувати відкриття першого коворкінга на природі зі швидкісним інтернетом. Відкриття триватиме два дні. У програмі – різновиди йоги, фестиваль вегетаріанської їжі, уроки з гончарства та каліграфії, демонстрація еко-колекції Klaptyk fashion, створеної з залишків нових тканин та б/в одягу, екскурсія хабом та активності в дитячі зоні. Все в дусі zero waste.


Дата: субота і неділя 1–2 червня

Час: 10–23:00

Вартість: 60–200 гривень


Що відомо про локацію

«Скворечник» – це міський простір посеред лісу на Гідропарку. Засновники хабу зібрали на BIGGGGIDEA 95503 гривні за 45 днів, завершивши кампанію на 136%. Грантова програма Міжнародного фонду «Відродження» подвоїла зібрану краудфандингом суму. SKVO Space включає кафе здорового харчування з чотирма будиночккми на деревах, платформу для спорту, лекцій та майстер-класів, дитячу зону, швидкісний інтернет і майданчик для кінопоказів. Зелений коворкінг у куполі в цьому просторі працюватиме за трьома напрямками: як коворкінг на природі влітку, як майданчик для освітніх та інших заходів та як простір для співпраці соціальних проектів, екологічних ініціатив і громадських організацій. Алкоголь, кальян і сигарети відвідувачам не пропонують. Весь простір функціонує за принципами zero waste.

Оркестр під відкритим небом

Неділя. До Києва везуть звук світового рівня!

Для цього симфонічного оркестру до Києва привезуть звукову установку, що працює на третій за популярністю у світі концертній арені London O2 Arena. Організатори кажуть, що такий звук можна почути на Олімпійських іграх і в Сікстинській Капеллі. Тож із таким звуком у неділю окрестр із 50 інструментів виконає популярні уривки: «Вальс №2» Дмитра Шостаковича, Pas de Deux Чайковського з балету «Лускунчик», увертюра з опери Джоакінно Россіні «Вільгельм Телль», твори Штрауса, Равеля, Верді та багатьох інших. Все це під відкритим небом.


Місце: КВЦ «Парковий» / Паркова дорога, 16а

Дата: неділя, 2 червня

Час: 19–22:00

Що відомо про локацію

Минулого року КВЦ «Парковий», відомий як вертолітний майданчик екс-президента Януковича, передали в управління державі. Тут почали проводити культурні заходи, зокрема вже сьомого червня відбудеться Всеукраїнський конкурс урбаністики та архітектури. Нещодавно виявилося, що КВЦ «Парковий» цього року може навіть прихистити адміністрацію нового Президента України.

Кіно про зір у купольному кінотеатрі

Неділя. На ВДНГ кличуть дивитися про те, що нам бачиться.

Організатори питають, чи знаємо ми щось про те, як створюється образ, що ми бачимо? Фільм «Зір» знято за мотивами історії видатного популяризатора науки Ніла де Граса Тайсона, в якій розповідається про подорож фотонів від зоряного ядра черезе Галактику до ока молодої пані. Досвід перегляду мають бути особливими, адже це документальне кіно покажуть у повнокупольному кінотеатрі. Це значить, що при перегляді доведеться покрутити головою!


Місце: 10 павільйон ВДНГ / вулиця Академіка Глушкова,1

Дата: неділя, 2 червня

Час: 19:00

Вартість: 120 гривень


Що відомо про локацію

Teleport 360 – це інноваційний сферичний кінотеатр, побудований відповідно до міжнародних стандартів та розташований на території Виставкового центру України. Звести на Академіка Глушкова виставковий центр запропонував Хрущов, тож впродовж шести років у п’ятдесятих його побудували. За останній рік тут пройшов, зокрема, фестиваль пивалокальник Burning Manвечір електронної музики в шахті та фестиваль мейкерства. А взагалі ВДНГ відвідувала навіть Маргарет Тетчер.

Музичний авангард у Closer

Четвер. Танцюєте під академічну музику?

Цей вечір у клубі Closer належить гуртові DZ’OB. Кожен його виступ – це поєднання звучання традиційних віолончелі, альту, гобою, кларнету і фаготу та електроніки. Гурт розпочав у 2016-му з з переосмислення треків Squarepusher (вони приїздили на минулий Brave!Factory) і навіть прелюдій Шостаковича. Киян запрошують на великий сольний концерт. Послухати DZ’OB до сольника можна тут.


Місце: Клуб Closer / вулиця Нижньоюрківська, 31

Дата: четвер, 6 червня

Час: 20:00

Вартість: 350 гривень


Що відомо про локацію

Клуб Closer – це культурний центр у будівлі колишнього Київського стрічкоткацького заводу. Зараз будівлі на Нижньоюрківській, 31, орендують одразу декілька культурних закладів, зокрема Metaculture, Mezzanine та Otel`. Культурний кластер Нижньоюрківської акумулює нічне життя прогресивних молодих киян та дає простір для розвитку української електронної сцени.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button