Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Шевченківському районі Львова прокладають велосмугу від проспекту Чорновола до селища міського типу Брюховичі. Це одна з найбільших автодоріг міста, повідомляють на сайті ЛМР.

«Зараз дуже активно розбудовується північна частина Львова. Тому важливим є розвиток велоінфраструктури у цьому районі», — зазначає директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк.

У Шевченківському районі Львова не залишилось «клаптикових» велодоріжок, повідомляють в ЛМР. У Києві, натомість, немає жодного району з такою велоінфраструктурою.

Карта велодоріжок Києва

Проект коштує місту 36 мільйонів гривень, його розробили в ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке нещодавно виграло тендер на будівництво велодоріжки з Солом’янки до центру Києва.

Повідомляється, що будівництво велосмуги від проспекту Чорновола до смт Брюховичі становить лише третину витрат, натомість саме супровідна інфраструктура вимагає найбільше коштів. Так, зокрема, в рамках проекту облаштовуть тротуари, переходи з тактильною плиткою, освітлення та паркувальні лоти. При цьому також зазначають, що в деяких місцях будівництво велодоріжки втручається на дорогу, щоб переробити неправомірне паркування.

Роботи заплановані до завершення у 2020 році. Тоді ж місто збирається перетнути позначку велосипедного кілометражу в 268 кілометрів. У 2019 році львівський показник становив 100 кілометрів. У Києві ж, станом на грудень 2018 року, велокілометраж не перевищив 70 кілометрів, повідомили «Хмарочосу» в ГО «Київ – Велосипедне місто».

Читайте також: В Івано-Франківську будують велодоріжки у кілька разів дешевші, ніж у Києві

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button