Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зелений номерний знак. Зображення: auto.ria.com

Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджує для електромобілів спеціальні номерні знаки з зеленими літерами і цифрами, а також нові дорожні знаки і штрафи за блокування зарядних станцій.

Автори зазначають, що законопроєкт 10405 має на меті захистити права водіїв електрокарів на доступ до зарядних станцій.

Закон запроваджує нові дорожні знаки: «Для електромобілів», «Крім електромобілів» та «Станція зарядки електромобілів».

Власники бензинових або дизельних автомобілів, які займуть місце біля зарядки, сплачуватимуть штраф від 340 до 510 гривень.

Щодо кольору номерних знаків, то автори повідомляють, що такі використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та низці інших країн.

Автори законопроєкту зазначають, що станом на перше червня в Україні зареєстровано більше 25 тисяч електромобілів та гібридів, що на 56% більше, ніж рік тому.

Закон набуде чинності з початку 2020 року.

Нагадаємо, нові державно-будівельні норми зобов’язують облаштовувати електричними зарядками не менше 5% машиномісць у гаражах та автостоянках.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button