Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Суворівська райадміністрація Одеської міськради

В Одесі районні чиновники облаштували біля будинку на вулиці Атамана Чепіги довжелезний пандус-трек. Про це повідомляє Суворівська райадміністрація Одеської міськради.

Пандус встановили на прохання матері хлопця з ДЦП, який пересувається на інвалідному візку. Кажуть, що «технічні можливості будинку» не дозволили зробити звичайний пандус, тож вийшла складна конструкція, схожа на гоночний трек.

Утім, чиновники запевняють, що хлопчик у захваті. Пандус також сподобався дітям із сусідніх будинків, які приходять кататися на роликах і самокатах.

«Так у нашого героя з’явилося багато друзів, яких в його житті не було. Пандус став інклюзивним простором з прийняттям всіх на рівних», – пишуть у Суворівській райадміністрації.

Фото: Суворівська райадміністрація Одеської міськради

Одеський журналіст Віталій Мілевич пише, що за інформацією на Prozorro, ця конструкція коштувала 142 тисячі гривень.

Він зазначає, що облаштування значно компактнішого вертикального підйомника замість цього «гоночного трека» могло б обійтися у 50 тисяч гривень. Справді, згідно з пропозиціями на prom.ua, такі підйомники коштують від 37 до 100 тисяч гривень.

Ця модель вертикального підйомника для людей з інвалідністю коштує від 88 тисяч гривень

Нагадаємо, в Одесі власник дворівневого пентхауса добудував приватний ліфт до історичної будівлі в центрі міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button