Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із репортажу ТСН

Співпрацівники «Київблагоустрою» за підтримки поліції розпочали демонтаж надбудови на будинку на вулиці Софіївській, 1, що фасадом виходить на Майдан Незалежності. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції здійснює відповідні перевірки, аби з’ясувати винного в інциденті та яких збитків завдано місту. Потім відповідний позов спрямують до суду.

Тим часом власниця горішніх приміщень будинку запевнила ТСН, що надбудова «абсолютно законна і має всі дозвільні документи».

«Приштампували “незаконне” до будівництва – а які є докази? Ми сьогодні були у правоохоронців, подали всі документи. Це приміщення було придбане разом з горищем та всім іншим. Нікому жодних грошей не давали, ні з ким жодних хабарницьких дій не вчиняли. Ми зняли дах – там були гнилі балки. Замість балок ми зробили цю стіну, і вона буде накрита так само, як було накрито», – заявила Олена.

«Ми ще зробимо (надбудову) з другого боку. Ще пошуміть про другий бік», – додала вона.

За її словами, попередній власник викупив приміщення у 1998 році. Було змінено план квартири і горища.

Олена стверджує, що розібрати дах і накрити його шлакоблоком вирішили через те, що балки даху прогнили. Шлакоблоки замість цегли обрали тому, що «боялись аби цеглу не здмухнуло з даху».

«Ми зняли акуратно старий пошкоджений дах, поставили шлакоблок. Все буде накрито, такого ж кольору, такі ж металеві бортики, але нові і не іржаві. Там немає прибудованого поверху – там і так два поверхи за рахунок горища. Все буде так само», – запевняє Олена.

Як повідомляє пресслужба КМДА, будинок на вулиці Софіївській, 1 не є пам’яткою, проте перебуває на території охоронної зони Софійського собору – пам’ятки національного значення та пам’ятки ЮНЕСКО.

Мер Києва Віталій Кличко запропонував прем’єр-міністру Олексію Гончаруку вдосконалити нормативну базу для боротьби з самочинним будівництвом. Зокрема, йдеться про забезпечення доступу інспекторів ДАБК на об’єкт, а також спрощення процедури вручення ними приписів та вимог.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button