Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivmetro

Сьогодні Київрада затвердила нові правила користування Київським метрополітеном.

Попередні правила столичної підземки, які були затверджені Київрадою у 1995 році, «є застарілими та не враховують вимог законодавства про міський електричний транспорт», пишуть на сайті міськради.

Відтепер у столичному метро заборонено жебракувати, розклеювати рекламу, займатися агітацією, здійснювати підприємницьку діяльність, гучно вмикати музику та грати на музичних інструментах. На станціях метро також заборонили проводити масові заходи.

Речниця метрополітену Наталії Макогон раніше коментувала для «Хмарочосу», що відповідальними за відсутність жебраків у метро є правоохоронні органи.

Фото: kmr.gov.ua

Пасажирам із вадами зору дозволять проїзд із собакою-поводирем, проте тварина повинна мати ошийник, намордник, спеціальне посвідчення та пройти навчання в умовах метрополітену.

Спортивне спорядження (лижі, санки, ковзани, велосипеди тощо) можна буде перевозити лише в чохлах. Так само потрібно буде упаковувати садовий інвентар, саджанці, риболовні снасті тощо.

Від пасажирів, які заходитимуть у метро, вимагатимуть мати «охайний зовнішній вигляд». Це означає, що не пускатимуть пасажирів без взуття, «частково одягнених пасажирів», людей лише в спідній білизні. Не можна буде пересуватися на самокатах, роликових ковзанах і скейтах.

Рішення підтримали 62 депутати Київради.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button