Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зліва направо: Мохіто Твіст, Білий Космополітен, Маргарита Твіст, Білий Негроні, Піна Колада Твіст. Фото: Burger & Lobster

Мережа ресторанів Burger & Lobster презентувала меню гендерно-нейтральних коктейлів, які не мають кольору, а замість назв позначені номерами, повідомляє PostEat.

Бармени взяли за основу п’ять класичні коктейлів – маргарита, космополітен, мохіто, негроні та піна колада – й розробили варіації з незвичними та сезонними інгредієнтами. Наприклад, використали бузиновий кордіал (густий солодкий сироп) та комбучу (чайний гриб).

Кажуть, що головне в коктейлі – смак, а не колір і не маркетинг. Щоб проілюструвати дію стереотипів, у двох ресторанах провели соціальний експеримент.

В одному з ресторанів у Сохо безбарвні коктейлі позначили лише номерами. Відвідувачі знали лише інгредієнти. В іншому ресторані на Бред-стріт пропонували ті ж напої, але з вказаними назвами. Виявилося, що, наприклад, «Білий негроні» у Сохо замовляли вчетверо частіше, ніж на Бред-стріт.

Burger & Lobster провели подальше опитування й виявили, що більш як 20% британців почуваються дискомфортно, п’ючи напої, які вважаються такими, що пасують іншій статі. Особливо, якщо перебувають у компанії. Скажімо, чимало чоловіків відмовляються від піна колади або космополітена, а жінки нехтують негроні та олд фешенд.

Зазначимо, що при цьому бармени залишили форму склянок різною. Не дивно, що у відеоролику дівчина п’є «жіночу» піна коладу, а її супутник – мохіто.

Скріншот із відео Burger & Lobster

Нагадаємо, у Києві на Великій Васильківській планують відкрити «квартал барів».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button