Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23469 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: mobilitylviv.com

У Львові на 95% зроблено велосипедну доріжку від проспекту Чорновола до селища Брюховичі, яка сполучить центр міста з північною околицею, повідомляє Мобільність Львова.

Це один із найбільших проєктів велоінфраструктури у Львові. Перші два відрізки маршруту зробили у 2016 році. У травні цього року роботи продовжили. У мерії прогнозують, що велодоріжку буде закінчено протягом двох тижнів.

Загалом бюджет проєкту, розробленого Інститутом просторового розвитку, складає 36 мільйонів гривень. Із них власне велодоріжка коштувала третину суми, а решту – інша інфраструктура.

Ідея полягала в комплексному підході. Окрім власне велодоріжки проєкт включає облаштування тротуарів, переходів із тактильною плиткою, місць для паркування, а також кільцевого перехрестя на вулицях Варшавська і Замарстинівська.

«У деяких місцях ми втручаємося в дорогу, адже на проспекті Чорновола є багато місць з нелегальним паркуванням, або є паркування, яке заборонене ДБН. Тому ми переробляємо паркувальні кишені і робимо парковки безпечними», – розповідає директор Інституту Олег Шмід.

На його думку, в Шевченківському районі найкраще розвинена велоінфраструктура завдяки рівному ландшафту і великій кількості магістральних вулиць, які вимагають облаштування безпечної веломережі.

«У Шевченківському районі Львова вже немає клаптикових доріжок, а маємо величезний сегмент веломережі, який дає можливість велосипедисту, використовуючи лише велодоріжку, заїхати від готелю “Львів” у смт Брюховичі. І є ще друга гілка – від готелю “Львів” до “Галицького перехрестя”», – зазначив Шмід.

Одночасно у Львові будують 1,5-кілометрову велодоріжку та пішохідну зону на вулицях Княгині Ольги та Сахарова, а також велодоріжки на вулиці Сихівській та вулиці Любінській. Цьогоріч Львів перетнув позначку у 100 кілометрів велосипедних шляхів, а до 2020 року планують збільшити мережу до 268 кілометрів.

Нещодавно було оприлюднено візуалізації велопішохідного маршруту, що має з’єднати центр міста з південною околицею – Сиховим.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button