Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Громадськість поцікавилася долею наземного переходу на Хрещатику біля ЦУМУ після завершення реконструкції підземки.

У відповіді Київавтодору, опублікованій у Фейсбук групі «Транспорт Києва» йшлося про те, що капітальний ремонт підземного переходу здійснювало ТОВ «Столичний ЦУМ» і «в разі введення в екплуатацію підземного пішохідного переходу наземний пішохідний перехід буде закритий для руху пішоходів».

Це вже третя суперечлива заява міської влади щодо переходів на Хрещатику.

Перехід через Хрещатик, 1960-ті роки. Фото: dreamkyiv.com

Нагадаємо, в кінці вересня Юлія Пономаренко, прессекретарка Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА, заявила про те, що підземний перехід біля ЦУМу через вулицю Хрещатик не відкриватимуть, оскільки підземні переходи як такі «незручні та неінклюзивні».

Втім, на початку листопада Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА, повідомив, що перехід таки введуть в експлуатацію на початку лютого 2020 року, адже його ремонтували за кошти приватного інвестора. При цьому наземний перехід обіцяли залишити.

Перехід біля ЦУМу, 1961 рік. Фото: dreamkyiv.com

Підземний перехід на Хрещатику перекрили у 2016 році, після чого у квітні 2017 року там облаштували перший наземний перехід на центральній вулиці Києва.

Цікаво, що підземний перехід на Хрещатику з’явився у 1962 році і це був другий підземний перехід в столиці (перший – на Європейській площі).

Зображення: Влад Соболь

Відповідь Київатодору. Зображення: Влад Соболь

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button