Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Процес сканування припаркованих автомобілів. Кадр із відео Zarząd Dróg Miejskich

У Варшаві запустили електронну систему контролю за паркуванням, яка працює за допомогою автомобілів, повідомляє Управління міських доріг.

Два електромобілі зі сканером на даху курсують за певним маршрутом, скануючи номерні знаки припаркованих автівок. Не менш як за 15 хвилин вони проїжджають тим самим маршрутом, перевіряючи, чи встигли водії за цей час оплатити паркування.

За перший день обидва електромобілі відсканували понад 13 тисяч автівок, із яких двічі було сфотографовано майже 4,5 тисячі – решту фото система автоматично видалила.

Інформація про відскановані двічі номери – тобто ті автомобілі, які перебували на парковці принаймні чверть години – надходить до бази даних наступного дня та звіряється з даними лічильників паркування. На цьому етапі система автоматично видаляє номери тих, хто сплатив за паркування. Решті надсилають повідомлення про штрафи поштою.

https://www.facebook.com/ZDM.Warszawa/videos/731030050752857/

Наступного дня управління повідомило, що за результатати першого дня роботи системи було оштрафовано 603 водія – це 13% від усіх відсканованих авто.

Як зазначає львівський міський активіст Дем’ян Данилюк, щодня у центральній паркувальній зоні Варшави намагаються припаркуватися 140 тисяч автомобілів, а паркувальних місць є лише 30 тисяч. При цьому кількість вуличних паркувальних місць ще й скорочують.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому кількість аварій із жертвами у Варшаві за рік знизилася на 20%. У столиці Польщі також планують утворити зону, в яку пускатимуть лише автомобілі з нульовими викидами.

Такожу у Варшаві планують провести масштабну реконструкцію центру міста, зробивши його більш дружнім для пішоходів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button