Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23473 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото зі сторінки у Facebook Юрій Хорунжий

Департамент охорони культурної спадщини КМДА заявляє, що власниця квартири у будинку ХІХ століття на вулиці Саксаганського, 43б не має жодних дозволів на зведення надбудови на пам’ятці архітектури. Про це стало відомо з припису, який департамент спрямував власниці.

За даними КМДА, будівля 1896-1897 років із надбудовою, зробленою у 1930 році, є пам’яткою архітектури місцевого значення. Зараз власниця квартири №17 Ольга Сировацька здійснює на даху над своїм помешканням будівельні роботи – надбудовує новий поверх.

Її сусіди скаржаться, що у будинку вже пішли тріщини. Також нарікають, що власниця знесла оригінальні дерев’яні перекриття та змінила розведення гарячої води на горищі.

У департаменті заявляють, що не отримували від Сировацької на погодження жодної проєктної документації, і охоронний договір не укладався. В діях власниці квартири вбачають порушення ч. 1 ст. 23, ч. 1 ст. 22, ч. 2 та ч. 3 ст. 24, ч. 1 ст. 26 закону про охорону культурної спадщини.

Департамент охорони культурної спадщини вимагає припинити будь-які роботи, протягом п’яти днів надати проєктну документацію, а протягом 10 днів укласти охоронний договір.

Інакше погрожують звернутися до суду про примусовий викуп помешкання.

Фрагмент припису Департаменту охорони культурної спадщини КМДА

Тим часом у Департаменті архітектурно-будівельного контролю КМДА «Хмарочосу» повідомили, що власниця повідомляла про «реконструкцію квартири № 17 в межах геометричних розмірів та без зміни зовнішньої конфігурації».

Натомість дозволів на спорудження додаткового поверху та ремонту покрівлі Департамент не видавав.

Департамент розпочав перевірку, за результатами якої обіцяє вжити заходів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button