Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Якість повітря у Києві поки що не покращується, навіть навпаки. Сьогодні показники станцій SaveEcoBot свідчили про фіолетовий «шкідливий» та бордовий «небезпечний» рівень забруднення повітря у столиці.

Скрін з сайту SaveEcoBot

Рекордно високі показники забруднення показала станція на вул. Січових Стрільців – 499 пунктів, при нормі 0-50 пунктів.

Також за даними світового порталу з визначення якості повітря IQAir.com, якість повітря у Києві сьогодні визначають як «небезпечну». Фахівці радать не виходить на вулицю та не відкривати вікна, натомість користуватися хатніми зволожувачами повітря.

Скрін з сайту IQAir.com

За світовою статистикою оцінки індексу якості повітря в містах світу, Київ і досі лишається лідером антирейтингу.

Скрін з сайту IQAir.com

Як відомо, з 4 квітня північно-західну частину України охопили лісові пожежі, що локалізуються в Житомирській області та у Зоні відчуження ЧАЕС. Пожежа поширилась із місцини поблизу села Володимирівка, що знаходиться в межах Котовського лісництва. Причиною став підпал трави, який вчинив 27-річний мешканеця села Рагівка, що підпалив сміття і траву в кількох місцях. Протягом близько двох тижнів рятувальні служби та ЗМІ писали про надзвичайні масштаби пожеж, публікували фотозвіти та писали про масштаби пожежі.

Силами численних рятувальників, пожежа не становила загрози для атомної електростанції, сховищ відпрацьованого палива та інших критичних об’єктів у Чорнобильській зоні, але постраждала туристична сфера локації. Попри нещодавнє повідомлення про ліквідацію відкритих осередків вогню, долати поширення осередків тління продовжують і сьогодні. Радіаційний фон лишався в межах норми  протягом усього періоду.

Окрім того, декілька днів тому, 16 квітня Київщину накрила пилова буря. Сильний вітер, швидкістю 17-22 м/с, переносив пил з полів, що призвело до погіршення видимості. Окрім пилу, сильний вітер приніс до Києва продукти горіння з пожеж на Житомирщині та Зони відчуження, після чого якість повітря в місті й почала стрімко погіршуватись.

Фото обкладинки: з відкритих джерел.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button