Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт №3316-1, що передбачає встановлення кримінальної відповідальності за «пропаганду неприродних статевих відносин». До них відносять публічні заклики та пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сім’ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти.

Ініціатором законопроєкту є нардеп від фракції «ОПЗЖ» та співголова міжфракційного депутатського об’єднання «Цінності. Гідність. Сім’я» Олег Волошин. Сьогодні, 28 квітня, профільний комітет отримав проєкт закону для ознайомлення.

У пояснювальній записці Олег Волошин зазначив, що демографічна ситуація в Україні в останні роки досягла критичного стану. При цьому в країні нібито поширюються небезпеки, «пов’язані з відмовою від народження дітей, руйнуванням інституту сім’ї, поширенням позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти».

Волошин пропонує ввести в Кримінальний кодекс статтю, що передбачає відповідальність за пропаганду руйнування інституту сім’ї, відмову від народження дітей, «протиприродні» і позашлюбні статеві відносини. Покарання — штраф до 8500 грн або обмеження волі строком до п’яти років.

Якщо за такою «пропагандою» помітять посадовців, то нардеп пропонує ще й позбавляти їх права обіймати державні посади строком до трьох років. Пропаганду, якою займається «організована група осіб», Волошин пропонує карати ув’язненням на строк від п’яти до десяти років.

Законопроєктом також передбачено встановлення обтяжуючих обставин, серед яких злочини через ненависть до сімейних цінностей або до інституту сім’ї. Їх пропонують ввести в статті про навмисне вбивство, нанесення тілесних пошкоджень, погрози вбивством, масові заворушення та доведення до самогубства.

Окрім того, нардеп пропонує прирівняти нетерпимість до інституту сім’ї і сімейних цінностей до расової, національної та релігійної нетерпимостей та встановити її як обставину, що також обтяжує злочин.

«Є достатні підстави вважати, що процеси депопуляції населення в Україні набули незворотного характеру. Фактично відбувається вимирання українського народу», – коментує підстави ініціатор законопроєкту.

Фото обкладинки: з відкритих джерел

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button