Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві знову повноцінно пішохідною стала вулиця Сагайдачного. Про це повідомив киянин Іван Вербицький. Він також повідомив про відновлення автомобільного руху вулицею Покровською, яка була закрита на реконструкцію. Через це у листопаді 2019 року Сагайдачного і відкрили для автомобілів  там облаштували об’їзд.

Капітальний ремонт дороги на Покровській розпочали 13 березня 2020 року. За словами міського голови Віталія Кличка, вулицю востаннє ремонтували понад 30 років тому.

Нещодавно Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) визнав протиправним і скасував розпорядження КМДА про створення пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного. За висновком суду, органи місцевого самоврядування мають право лише тимчасово обмежувати рух транспорту на вулицях, наприклад на час ремонту або народних гулянь. Повністю заборонити рух, на думку суду, можна лише для окремої категорії транспортних засобів та у виключних випадках.

Контрактова площа та вулиця Сагайдачного стали пішохідними у 2017 році. Тоді це рішення, згідно опитувань, підтримали 82% жителів Подолу.

Пізніше стало відомо, що позиція Києва щодо пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного не змінилася і не залежатиме від рішення суду. Про це заявив на брифінгу в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський у відповідь на рішення ОАСК.

Читайте також: На Подолі завершують реконструкцію Покровської вулиці. Які недоліки вже помітили кияни? (фото)

Світлина обкладинки: з допису Івана Вербицького

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button