Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Киянка Наталія Якимович запустила петицію про створення парку на місці закинутого будівельного майданчика на Воздвиженці.

На підтримку ідеї створення парку вона також знялася у фотопроєкті «Мрія про парк» фотографа Олексія Чарея.

Історія протистояння місцевих мешканців та забудовника налічує понад десять років. Фундація «Якісне житло» планувала звести тут дев’ятиповерховий готель. Одночасно поряд «Укрбуд» будує ЖК «Поділ Град Вінтаж».

У лютому 2018 року Київрада розірвала договір із забудовником, але вже у квітні Касаційний господарський суд це рішення скасував.

Наталія повідомляє, що весь цей час закинутий будмайданчик використовують як перевальний пункт для будівельних матеріалів та піску. Територія поросла алергенною амброзією.

Від імені мешканців Подолу вона закликає муніциплітет Києва подати новий судовий позов за нововиявленими фактами на розірвання договору оренди.

Створення парку площею 0,1962 гектара, на її думку, зможе дещо компенсувати численні проблеми Воздвиженки, які виникли через забудову: сирий мікроклімат з поганою циркуляцією повітря, завантажені транспортні шляхи, запарковані тротуари тощо.

Фото: Олексій Чарей, надані Наталією Якимович

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button