Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Житомирі для руху велосипедистів на восьми вулицях, де будуть проводитись капітальний та поточний ремонти, звузять ліву смугу до 2,75 м. Також на окремих вулицях запровадять швидкісне обмеження до 50 км/год.

Таким чином, для руху двоколісного транспорту виділили 1,5 метра. Права смуга при цьому лишилася без змін. Проєкт рішення узгодила Житомирська міська рада.

Раніше повідомлялось, що для тих вулиць, де наявні дві смуги в одному напрямі та, зокрема, здійснено ремонт дорожнього покриття, «затверджено ширину лівої смуги для руху автомобілів у 2,75 м».

Вулиці, де затвердили зменшення смуги:

– Леха Качинського (майд. Соборний – міст через р. Кам’янку)

– Чуднівська (міст через р. Кам’янку – Гідропарк)

– Київська (майд. Соборний – шляхопровід на майд. Привокзальному)

– Велика Бердичівська (майд. Соборний – вул. Жуйка)

– Покровська (вул. Київська – вул. Парникова)

– Театральна (вул. Мала Бердичівська – вул. Михайла Грушевського)

– Михайла Грушевського (вул. Перемоги – просп. Незалежності).

Не на всіх вулицях переліку вже розпочали ремонти, тож нову розмітку там наноситимуть лише після проведення робіт. Зазначається, що смуги завширшки 25 см не є повноцінними велодоріжками, але це «крок назустріч створенню велоінфраструктури міста». Рішення ще обговорюватимуть на засіданнях міської комісії з безпеки дорожнього руху.

У проєкті рішення також зазначається про те, щоб «в умовах щільної історичної та/або чинної забудови на усій території міста для вулиць, де не здійснено реконструкції та ширина проїжджої частини яких не перевищує 18 м, прийняти максимальну розрахункову швидкість руху 50 км/год незалежно від категорії вулиці».

9 червня десятки житомирських велосипедистів приїхали до управління патрульної поліції міста, щоб нагадати про те, що вони є повноправними учасниками дорожнього руху в рамках акції «Підтримай Велорух в Житомирі».

За словами організаторів заходу, мітинг зібрали через відмову керівництва відділу безпеки поліції погоджувати проєктну документацію по розмітці дорожнього покриття вулиць, де передбачені велосмуги, внаслідок звуження лівої смугу руху на 25 см.

Читайте також«Їздити велосипедом у Києві — це лотерея». Як пройшов протест велоспільноти під КМДА.

Усі фото з відкритих джерел

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button