Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Центрі урбаністичних студій досліджували реалії мобільності Києва, а саме  — куди можна дістатися на приватному авто та на громадському транспорті з Чоколівки за однаковий час.

Мобільну доступність Чоколівки аналізували методом ізохрон на основі даних Google-навігатора. Дослідження є частиною практики «Не/комфортна не/околиця: Чоколівка», що проходила за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. Автор опублікованої частини — Тимофій Нагорний.

Без урахування заторів з Чоколівки, що в Солом’янському районі, можна за 20 хвилин на авто дістатися до всіх інших частин міста, за виключенням окремих житлових масивів на лівому березі та Пущі-Водиці. За ці ж 20 хвилин громадським транспортом від Севастопольської площі можна дістатися сусідніх районів міста, а також Паньківщини, Шулявки та Подолу.

Межі автомобільної доступності

Зазначається, що різниця у доступності виникла через відсутність пріоритету громадського транспорту на вулицях, неузгодженість графіків його руху, надмірну щільність зупинок на окремих перегонах та відсутність безпосереднього доступу до повноцінного швидкісного міського транспорту.

Межі пішохідної доступності

Виявилось, що зони велосипедної доступності майже збігаються із зазначеними щодо громадського транспорту: оптимально можна дістатися до суміжних частин міста, навіть попри повну відсутність велошляхів. Однак, відмічають, що привабливість використання велосипеда у цій частині міста є низькою, зокрема, й через невпевненість у безпеці руху на двоколісному.

Примітним є той факт, що від Севастопольської площі за 20 хвилин можна пішки дістатися аеропорту «Київ». За словами дослідників, це безпрецедентна для великого міста ситуація, коли  міжнародний аеропорт розташований у пішохідній доступності від багатоповерхового мікрорайону.

Читайте також: В аеропорту «Київ» кажуть, що змушені звільнити половину працівників, бо не дочекались допомоги від уряду.

Обкладинка: аеропорт «Київ» з сайту iev.com 

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button