Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Забудовник передав на розгляд до Департаменту містобудування та архітектури КМДА новий ескізний проєкт житлового масиву «Патріотика на озерах» на Осокорках, повідомляє пресслужба банку Аркада.

Візуалізація: facebook.com/ArkadaNedobudovi

У групі «Всі недобудови банку Аркада» уточнюють, що будинків стало вдвічі менше – 25 замість 43, а також збільшилася кількість дитсадків і шкіл. Запроєктовано міст через озеро Небреж. Землю у південній частині ділянки, де раніше планувалося звести 12 житлових будинків, віддадуть під парк і школу.

Візуалізація: arkada.ua

«Суть залишається та сама – забудова, – заявив у коментарі «Хмарочосу» Михайло Петелицький, активіст і автор петиції про створення екопарку на Осокорках. – Увесь цей “оновлений проект” є нічим іншим, як заходом на новий щабель піраміди. Людям кидають “трохи красивішу картинку”, припудрену соціальними обіцянками, які буде технічно неможливо реалізувати».

Візуалізація: facebook.com/ArkadaNedobudovi

Він зазначив, що забудова на підтоплюваних територіях, якими є Осокорківські луки, неможлива без інженерної підготовки, тобто намивання піску на висоту близько дев’яти метрів.

«Тобто пропонується близько 10 гектарів озера засипати піском “у благих цілях”, потім збудувати дамбу висотою дев’ять метрів, і десь на краю цієї дамби – пообіцяли побудувати школу. Дамба має пройти між озерами Небреж і Мартишів і фактично взяти озеро Небреж в бетонне кільце. Це означає, що всю існуючу рекреаційну зону треба поховати під насипами піску і бетонними плитами, які триматимуть цю дамбу», – зауважує Петелицький.

На його думку, вартість такої трикілометрової гідротехнічної споруди буде колосальною й вимірюватиметься мільярдами гривень. До прикладу, вартість берегоукріплення на Русанівській набережній завдовжки близько 200 метрів потягнула на 90 мільйонів. Тому, на думку Петелицького, новий проєкт неможливо буде реалізувати за умов, який передбачає новий ескіз.

Комплекс «Патріотика на озерах» планують збудувати на місці зеленої зони на Осокорках, поряд з озерами Небреж і Тягле. Місцеві мешканці виступають проти забудови, оскільки вважають, що на цій території має бути екопарк.

Торік Київрада розірвала договір оренди з забудовником та ухвалила проєкт рішення про створенння ландшафтного заказника «Осокорківські луки». Та в жовтні забудовник поновив будівництво і продовжував продавати квартири в іще не збудованому ЖК.

Міст через озеро. Візуалізація: arkada.ua

26 лютого 2020 року Верховний суд частково задовольнив касаційну скаргу компанії-забудовника про відновлення дозволу на будівництво ЖК «Патріотика на озерах» та повернув справу на розгляд суду першої інстанції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button