Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

22 липня з кінотеатру «Київ» вивезли обладнання, яке перебуває на балансі попередньої адміністрації – культурного центру «Кінотеатр “Київ”». Про це повідомила головна редакторка UA-Times Ірина Ковальчук.

Йдеться про обладнання, яке залишилося у будівлі кінотеатру після зміни орендаря у травні 2019 року. Зараз КЦ «Кінотеатр “Київ”» подає позов до КМДА щодо витребування цього майна.

«За інформацією Культурного центру, вивезли в невідомому напрямку їхнє обладнання на 70 тисяч євро та крісла для глядачів», – повідомила Ковальчук.

Фото: Ірина Ковальчук

За її словами, вона, депутат Київради Прохор Антоненко та інші представники громадських рад прибули до кінотеатру, щоб зайти всередину та перевірити, чи є там обладнаня. Вони викликали поліцію, та разом із поліцейськими прибув чоловік, який назвався представником охоронної структури (на фото у червоному). Він відмовився пускати громаду до приміщення кінотеатру.

Фото: Ірина Ковальчук

Місто відмовилося продовжувати договір оренди з КЦ «Кінотеатр “Київ”» з початку 2019 року, мотивувавши тим, що орендар платить лише 47 тисяч гривень на місяць. Після цього було проведено конкурс і у травні будівлю передали компанії «Сінема-Центр», яка зобов’язалася сплачувати понад два мільйони гривень щомісяця.

У червні 2019 року будівлю кінотеатру було заблоковано представниками «Муніципальної охорони».

«Сінема-Центр» та КМДА заявляли, що для відновлення роботи кінотеатру потрібно провести капітальний ремонт. Водночас «Сінема-Центр» пропонувала зменшити вартість оренди в обмін на ремонт.

Наприкінці 2019 року низка депутатів Київради намагалися ініціювати розірвання договору з компанією «Сінема-Центр», нарікаючи, що новий орендар не повністю виплачує оренду.

Із травня 2019 року і до цього часу кінотеатр «Київ» не працює.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button