Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Британське видання Dezeen написало про інтер’єр нового київського салону краси, над яким працювала студія дизайну balbek bureau.

Салон Say No Mo розташовано на першому і підвальному поверхах будівлі початку ХХ століття на вулиці Шота Руставелі.

Фото: Євген Авраменко

Бюро Слави Балбека вирішило відмовитися від гендерно маркованих деталей, які є звичайною річчю для салонів краси. Натомість інтер’єр зробили гендерно-нейтральним, з золотими акцентами, бежевими меблями і сірими бетонними поверхнями.

Фото: Євген Авраменко

«Ми дослідили велику кількість б’юті-салонів як в Україні, так і у світі, визначили найчастіше повторювані елементи, такі як кольори, текстури, мотиви дизайну тощо – і намагалися уникнути їх у нашому проєкті», – зазначив Балбек.

Фото: Євген Авраменко

Найперше впадає в очі ніби розламана бетонна арка в рецепції. Вона слугує метафорою зруйнованих стереотипів в індустрії краси.

Фото: Євген Авраменко

Біля рецепції розміщено барну стійку, де відвідувачі можуть взяти коктейль, щоб пити його до, після або під час процедури. Це має сприяти більш розслабленій атмосфері. Цій меті також слугує і штучний комин, який звисає зі стелі. «Золоті» панелі на стінах вкрито нітридом титану.

Фото: facebook.com/saynomo.social.nail.bar

У зоні педикюру стіни та підлогу виклали світлою плиткою, яка подекуди має тріщини, інкрустовані латунню. Рукомийник зробили з двох дитячих ванночок радянських часів і пофарбували у золотавий колір.

Фото: Євген Авраменко

Дизайнери намагалися передати відчуття чистоти та водночас не створити враження стерильності операційної зали.

Фото: Євген Авраменко

balbek bureau також працювало над інтер’єрами готелю Bursa на Подолі, ресторанів «В’єтнамський привіт», «Китайський привіт», бару Molodist, Kyiv Food Market. Слава Балбек також брав участь у розробці альтернативного проєкту реконструкції «Тарілки» на Либідській.

Фото: Євген Авраменко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button